Hoe meer men weet,
hoe meer men twijfelt
Wilt u gespecialiseerd btw-advies?
Contact
Hoe meer men weet,
hoe meer men twijfelt
Wilt u gespecialiseerd btw-advies?
Contact
Hoe meer men weet,
hoe meer men twijfelt
Wilt u gespecialiseerd btw-advies?
Contact

Wilbert Nieuwenhuizen

Wilbert Nieuwenhuizen

Wilbert Nieuwenhuizen 2021

Profiel Wilbert Nieuwenhuizen

• Belastingadviseur te Almere

• Docent Universiteit van Amsterdam

• Raadsheer-plv. Gerechtshof Den Haag

• Fiscaal auteur/hoofdredacteur

Ik studeerde aan de Universiteit van Amsterdam in de studierichtingen Nederlands recht, fiscaal recht en fiscale economie. In 1986 startte ik bij de Belastingdienst als belastinginspecteur omzetbelasting.
Sinds eind 2004 ben ik werkzaam als zelfstandig gevestigd Btw-belastingadviseur.
Daarvoor heb ik jarenlang gewerkt bij Ernst & Young en daarvoor bij Coopers & Lybrand. In 1996 werd ik aangesteld als universitair docent aan de Universiteit van Amsterdam. Sinds 2001 ben ik ook werkzaam als raadsheerplaatsvervanger aan het Gerechtshof te Den Haag.

Naast mijn dagelijkse belastingadviespraktijk schrijf ik in diverse vaktijdschriften, vakliteratuur, boeken, en ben ik hoofdredacteur van het NTFR en NDFR. Ook geef ik regelmatig seminars en lezingen op het gebied van omzetbelasting (btw). In mijn vrije tijd zet ik mij graag in voor diverse instellingen, vaak als bestuurslid, raad van toezicht, of andere functies.
Onafhankelijkheid
Ik adviseer alleen ten aanzien van omzetbelasting (btw) en overdrachtsbelastingvraagstukken. Daardoor heb ik geen last van onafhankelijkheidsregels die belastingadviespraktijken van de grote kantoren steeds vaker ervaren.
Betrokkenheid klant

U bent geen nummer! Klanten – of dit nu andere belastingadviseurs/accountants zijn of bedrijven/instellingen – zijn persoonlijke relaties, en dus geen (cliënt)nummers. Als u btw-specialisten inschakelt van de grote belastingadvieskantoren krijgt u veel wisselende adviseurs op junior niveau. Bij mij is dat niet zo. U krijgt alleen met mij te maken.

In mijn geval krijgt u maar één tarief: een relatief laag tarief voor inmiddels bijna 35 jaar aan btw-ervaring.

Bovendien wil ik graag persoonlijk betrokken zijn en blijven bij uw zaak!

Topkwaliteit

Ik bied u topkwaliteit. Een eenvoudige blik op mijn cv moet genoeg zeggen. De grotere kantoren hebben weliswaar een internationaal netwerk, maar heeft u dit nodig? Bovendien ken ik buitenlandse adviseurs genoeg, die vaak – omdat het veelal ook om zzp-ers gaat of kleinere kantoren – veel goedkoper zijn dan de adviseurs van de big four.

Begrijpelijk/eenvoud

Wat wil een klant? Hulp wanneer hij een probleem heeft! Dat zijn btw-zaak door een betrouwbaar en deskundig adviseur uit handen wordt genomen! Of gewoon een antwoord op zijn vraag!
Klanten zitten niet te wachten op uitvoerige (wetenschappelijk ogende) verhandelingen, maar willen graag een kort, bondig en helder advies. Soms zelfs enkel een ja of nee.
Maar als een klant wel een uitvoerige wetenschappelijke opinie wenst is dat ook mogelijk.

Creatief

Ik denk mee met de klant. Door jarenlange ervaring en diepgaande kennis ben ik vaak in staat een creatieve oplossing te bedenken voor fiscaal ingewikkelde problemen of juist te wijzen op problemen of mogelijkheden die nog niet eerder gesignaleerd zijn.

Wilt u gespecialiseerd btw-advies?


Neem dan nu contact op

Wilbert Nieuwenhuizen